Hasznos tanácsok

A kutya rögzítése

A következő filmben ahhoz szeretnék útmutatót nyújtani, hogyan rögzítsük a kutyánkat például az állatorvosi rendelőben, amikor a dokinéni vagy a dokibácsi meg szeretné vizsgálni vagy házhoz jön egy-egy vizitre. Mert fontos, hogy nyugodtan tudják vizsgálni őket.

A filmben bemutatott fogások csak támpontként szolgálnak.

Természetesen szükséges, hogy jól ismerjük a kutyánkat, tudjuk, hogy mit enged meg nekünk, szeretik-e állatorvosunkat vagy sem. (Tudom, hogy többnyire nem, de azért van ellenpélda is.)

 

Ugyanakkor ezen fogások használatakor arra is figyelemmel kell lennünk, hogy helyet hagyjunk ahhoz, hogy az orvos dolgozni tudjon. Ez jelentheti azt, hogy csupán néhány centivel kell arrébb helyezni a könyökünket vagy a karunkat.

 

Azt se feledjük el, hogyha valóban orvoshoz megyünk velük, akkor a fájdalom és a félelem még jobban stresszhelyzetbe hozza őket…és az aggódás valószínűleg minket is.

Mégis igyekezzünk nyugodtak maradni, jól rögzíteni az állatot, hogy minél előbb túl legyünk a vizsgálaton.

A kutya szakszerű rögzítése általában a szakképzett személyzet feladata, de vannak olyan helyzetek, amikor erre nem feltétlenül van szükség vagy nem szeretnénk kiadni a kezünkből a kutyánkat.  (Nálam leginkább ez az eset fordult elő.)

 

Kívánom, hogy életetekben minél kevesebb ilyen esemény legyen!

 

S akkor nézzük a videót!

 

Neveléssel, képzéssel kapcsolatos videóimat a You Tube csatornámon nézhetitek meg!

error: Content is protected !!