Alapengedelmesség

A kutya tanítása – állítás

A mindennapi életben kevésbé van szükségünk erre a pozícióra egy-két kivételtől eltekintve, hiszen a kutyakozmetikusnál és esetenként az állatorvosnál is állni kel az asztalon.

 

De pont a kivételek miatt tanítsuk meg az állítást, mint pozíciót, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor lesz rá szükségünk. És néha előfordulhat az is, hogy más pozíciót kell helyettesítenünk vele (mozgásszervi bajok esetén). Szóval nyugodtan tanítsuk meg az állítást!

 

Az állítás tanítását csak akkor tudjuk elkezdeni, ha a kiskutyánk már legalább az ülést tudja stabilan. De még jobb, ha már a fekvést is megtanítottuk neki és csak ezek után próbálkozunk meg ezzel a feladattal.

Hogyan kezdjünk hozzá a kiskutya állítás tanításának?

Ahhoz, hogy a kutyát állítani tudjuk előszór – természetesen – egy másik pozíciót kell kérnünk tőle. Ez először legyen az ültetés, tehát előszór ültetésből tanítsuk meg felállni a kiskutyát.

 

Ennek a módja nagyon egyszerű. Ültessük le a kiskutyát, majd miután nyugodtan ül, vezényszó kiadásának kíséretében csináljunk úgy, mintha elindulnánk, lépjünk egyet előre, közben tartsuk orra előtt a jutalomfalatot.
Amikor feláll álljunk meg, ne lépjünk tovább és őt se engedjük tovább lépni! Jutalomfalat és kész!

 

Ugye igazán egyszerű volt?

 

Állítás tanítása fektetésből

Ne gondoljunk nagy dolgokra.

 

Ugyanazt kell csinálnunk, mint az ültetésnél, csak szükségünk van arra, hogy a kiskutya már feküdni is tudjon.

 

Nézzétek meg a videóban, hogyan csinálja ezt Bez, Luna és Rosco!

 

error: Content is protected !!